Wat is Body Stress Release?

Body Stress Release betekent letterlijk het loslaten van vastgezette spierspanning.

BSR is een unieke, aanvullende gezondheidstechniek die het lichaam stimuleert om de vastgezette spierspanning los te laten waardoor de signalen weer door zenuwbanen kunnen stromen.

BSR richt zich niet specifiek op een ziekte of lichamelijk probleem, maar op het vrijmaken van lichaamsspanning (bodystress). Het verbetert het zelfgenezend vermogen van het lichaam waardoor het lichaam zichzelf weer kan herstellen van klachten.

Het vastzetten van spierspanning gebeurt door het natuurlijke beschermingsmechanisme van het lichaam. Hier hebben we geen invloed op, dit gebeurt automatisch. Het is de bedoeling van het lichaam om ons af te remmen zodat ons lichaam door het eigen zelfgenezend vermogen de stress kan verwerken. Ons lichaam vertelt ons dat we de overbelasting moeten staken door ons vermoeid en rusteloos te laten voelen.

Als het lichaam niet de kans krijgt om de belasting los te laten dan zal het lichaam in deze beschermende fase blijven en de spanning op een dieper niveau in de spieren vastzetten, met als gevolg meer pijn en klachten.

De communicatie van en naar de hersenen verloopt niet meer optimaal en het zelfgenezend vermogen wordt geblokkeerd. De prikkels om de spieren te ontspannen komen niet meer door en de spanning stapelt zich als het ware op in ons lichaam. Het zelfgenezend vermogen en daarmee de gezondheid van het lichaam neemt door iedere laag spanning steeds verder af. Het lichaam kan dan wel wat hulp van buitenaf gebruiken om de opgedane lichaamsspanning los te laten.

Weten welke gevolgen er zijn van Body Stress? Klik hier.

bsr_logo_rgb_main (1)