Ervaringen

 

Regelmatig hoor ik dat cliënten door BSR hun leven weer terug hebben. Pijnklachten zijn vaak (grotendeels) verdwenen en ze zitten weer lekker in hun vel! Ze zijn zich bewuster van hun lichaam, letten beter op hun houding en hebben het vertrouwen in hun lichaam weer terug. Vaak hebben ze al van alles geprobeerd en zijn ze het vertrouwen in hun lichaam een beetje kwijt geraakt. Na de eerste BSR behandeling krijg ik vaak de reactie dat de behandeling erg zacht is en dat ze zich af vragen of dit wel effect zal hebben. 

 

Na de eerste releases kan er van alles gebeuren.

Klachten kunnen tijdelijk wat erger worden (wat een goed teken is want het lichaam is dan bezig de spanning los te laten) en soms vindt er gelijk een verlichting van de klachten plaats. Ik leg de cliënten altijd uit dat het zelfgenezend vermogen van hun lichaam aan de slag gaat en dat BSR slechts een “duwtje” in de goede richting is. Met vele mooie resultaten als gevolg!

 


"Jarenlange hoofdpijn, geen energie."

A. 62 jaar
Ruim een jaar geleden was ik echt wanhopig. Wat ik ook probeerde, ik knapte niet op. Als ik zo oud moest worden hoefde het voor mij niet meer. Hoe beter ik sliep, hoe rotter ik opstond. Mijn lijf deed altijd pijn. Hevige hoofdpijn haalde vaak een streep door mijn plannen. Van een gezellig dagje uit moest ik dagen bijkomen. Alles kostte me zoveel energie.

Toen nam ik op een dag een boek van Gail Meggersee over BSR mee uit de bibliotheek. Heb het in een adem uitgelezen. Zo herkenbaar, alle puzzelstukjes vielen op hun plaats. Via Google vond ik Tamara, waar ik snel terecht kon. Al direct na de eerste behandeling was er een duidelijke vooruitgang. Nu, na een jaar BSR, voel ik me zo veel beter. Minder (hoofd)pijn en heel veel meer energie. Dankzij BSR heb ik (de kwaliteit van) mijn leven terug.


"Onrustige benen, hyperventilatie."

H. 52 jaar
Ik had de laatste tijd nogal wat stress gehad waardoor er klachten zijn ontstaan zoals, hyperventilatie en tintelingen in mijn benen, waardoor ik niet stevig op mijn benen stond. Via een collega hoorde ik over BSR en ik dacht laat ik dat maar proberen.

De reacties op mijn eerste 3 releases waren best hefig. Ik voelde van alles in mijn lijf en ik twijfelde of ik wel door moest gaan met BSR. Tamara heeft me overtuigd door te gaan en heeft me uitgelegd dat mijn spieren de spanning losliet en mijn lichaam de kans kreeg zichzelf weer beter te maken. Ik vond het even een moeilijke periode, maar al snel (na 5 behandelingen) ging het beter.

Gelukkig heb ik doorgezet want ik voel me nu zo veel beter, heb bijna geen hyperventilatie meer, zit veel lekkerder in mijn vel en loop veel zekerder. Ben zelfs onlangs een weekend weg geweest en heb veel gewandeld. Dat had ik voor de BSR behandelingen niet gedurfd. Ik ga nu nog om de 2 maanden voor een behandeling naar Tamara zodat ik geen nieuwe spanning vast zet in mijn lichaam.

 


"Aanhoudende hoofdpijn."

E. 20 jaar
8 jaar lang heb ik dagelijks last van aanhoudende hoofdpijn gehad. Deze pijn zorgde ervoor dat ik vaak op bed lag en niet mee kon doen met mijn leeftijdsgenoten. De oorzaak van mijn hoofdpijn bleef na verschillende onderzoeken onbekend. Om de pijn te verlichten, slikte ik iedere dag Paracetamol of andere pijnstillers. Toen ik hoorde over Body Stress Release hoopte ik dat dit een oplossing voor het wegnemen van mijn pijn kon zijn. Na een aantal behandelingen merkte ik al een groot verschil.

Mijn hoofdpijn werd minder en bleef voor steeds langere perioden weg. Wel kreeg ik na de behandelingen opeens regelmatig last van rugpijn. Aan deze rugpijn kon ik merken dat de spanning in de spieren in mijn onderrug, die ik altijd onbewust onderdrukt heb, behandeld werd en af ging nemen. De bron van mijn hoofdpijn lag dus in mijn aangespannen onderrug en werd goed aangepakt. Ook de pijn in mijn rug werd minder en er kon steeds meer tijd tussen de behandelingen gepland worden. Sinds de  Body Stress Release behandelingen ben ik gestopt met het slikken van de pijnstillers. Nu kan ik weer genieten van de dingen die ik wil doen, zonder de aanhoudende hoofdpijn en het slikken van pijnstillers!

 


"Rug-, nek-, en armklachten."

 A. 45 jaar
Al vanaf ongeveer mijn 20ste heb ik regelmatig rugklachten. Hier heb ik afgelopen jaren Mensendieck en fysiotherapie voor gehad, ook ben ik behandeld door een chiropractor. Ik ben werkzaam in de tandheelkunde, een beroep waarbij veel nek, arm, pols en rugklachten voorkomen omdat deze behoorlijk overbelast kunnen worden door het werk en verkeerde houding.

In 2012 ben ik met veel pijnklachten in mijn arm terechtgekomen bij Tamara de Groot. Ik had ook ’s nachts veel last en ik slikte hiervoor al geruime tijd diclofenac, een pijnstiller met ontstekingsremmer. Ondanks dat bleven mijn klachten aanwezig. Ik hoopte dat bsr mij af kon helpen van de klachten waarmee ik al geruime tijd liep. Dat je met de behandeling niet alleen gericht alleen de pijnlijke arm aanpakt, maar ook de rest van het lichaam was ik bijzonder benieuwd naar wat de behandeling voor mij zou kunnen betekenen. Ik was dat getob zo beu. Tijdens de behandeling bleek er erg veel spierspanning te zijn in mijn onderrug, ik had soms het gevoel dat ik helemaal onder stroom stond.

Na een aantal behandelingen kwam er eigenlijk al vrij snel verbetering, de rug raakte veel losser, terwijl mijn klachten in mijn arm ook snel minder werden.  Sinds ik bsr behandelingen gehad heb, is mijn hele lichaam veel meer ontspannen. De pijnstillers gebruik ik al jaren niet meer. Af en toe ga ik nog even naar Tamara voor een onderhoudsrelease. Op deze manier kan ik mijn vak uit blijven oefenen en heb ik geen rugpijn meer na een dagje shoppen of tuinieren. Mijn dochter en een vriendin zijn inmiddels ook bij Tamara onder behandeling en ook bij hen is er grote verbetering na de behandelingen. Ik ben zeer tevreden!

 


" Lage rugklachten."

Ingrid Liese, 47 jaar
Al zeker 20 jaar heb ik last van mijn onderrug. Zo erg dat ik ’s ochtends niet kon bukken om mijn schoenen aan te krijgen. Dan moest ik even een half uurtje lopen en bewegen en dan lukte het wel iets beter om mijn schoenen aan te krijgen. Ik heb veel adressen al bezocht om er iets aan te laten doen. Fysiotherapeut, chiropractor, acupunctuur, massages en héél véél gesport maar helaas niets hielp blijvend. Op advies van mijn klant ben ik bij BSR terechtgekomen en heb ik Tamara gevonden in mijn directe omgeving. Na ongeveer 10 bezoeken ging het al een stuk beter met me en nu kom ik om de 8 weken of iets langer om een soort ‘apk’ te laten doen. Mijn lichaam laat al een stuk sneller de spanning los dan in het begin. Nu kan ik weer ’s ochtends fit mijn bed uit en mijn schoenen aandoen en spelen met mijn zoontje van 3,5 jaar zonder klachten. Ik ben superblij dat mijn klant mij doorverwezen heeft naar BSR en blij dat ik bij Tamara snel terecht kon. Ik raad het iedereen aan als je met klachten blijft lopen om eens een afspraak te maken bij een BSR practitioner.


"Heftige pijn in nek."

 S. 58 jaar

Na anderhalf jaar pijn in mijn nek kwam ik bij Tamara terecht. Ik had behandelingen gehad bij een manueel therapeut, osteopaat, mensendieck, maar niemand kon me van mijn pijn afhelpen. Het beheerste mijn werk, hobby’s, mijn hele leven.

Na de eerste behandeling bij Tamara dacht ik: zou dit echt effect hebben, zo n zachte methode? Maar direct na de behandeling voelde ik me ontzettend moe. Wat een effect! Ook leken mijn nek en schouders losser. 

Het duurde nog een stuk of vier behandelingen voor mijn lijf echt veel meer spanning losliet en ze wat dieper kon komen. 

Na een half jaar kan ik nu echt zeggen dat ik pijnvrij ben! Heerlijk, ik heb mijn leven weer terug en geniet weer van mijn hobby s. 

 

Nogmaals erg bedankt Tamara!

Een dankbare patiënt!!! 


"Nek- en schouderklachten."

I. 43 jaar

Sinds ik ongeveer negen maanden geleden BSR en Tamara heb ontdekt gaat het zoveel beter met mij. Al mijn hele volwassen leven heb ik erg veel last van spanning in mijn nek en schouders, met hoofdpijn en migraineklachten tot gevolg. Daarnaast heb ik speelde al jarenlang af en toe een muisarm op. Fysiotherapie helpt altijd maar een beetje en tijdelijk. Toen ik vorig jaar niet meer kon slapen door pijn tussen mijn schouderbladen kwam ik wanhopig terecht bij Tamara.
Al na de eerste behandeling was niet alleen de pijn tussen mijn schouderbladen weg, maar ik voelde me ook gelijk ‘lichter’.
Mijn muisarm ging weg, de spanning in mijn nek en rug zijn enorm afgenomen en ik heb veel minder hoofdpijn en geen migraine meer.
Ik ga nu nog ongeveer 1x in de maand naar Tamara, voor onderhoud. Ik ga altijd heel ontspannen de deur weer uit, ook omdat Tamara zo’n prettig, kalm, rustgevend persoon is.
Inmiddels ondergaan mijn man en een goede vriendin op mijn aanraden ook BSR, omdat het mijn kwaliteit van leven echt verbetert.


"Duizelingen en zweverig."

M. 43 jaar

Ruim 5 jaar lang had ik last van duizelingen en zweverig.

Na veel onderzoeken, testen en diverse behandelingen bij specialisten werd ik bijna radeloos want niets leek te helpen.

Het beheerste mijn leven volledig.

Via mijn vrouw kwam ik in contact met Tamara. Sceptisch als ik was, want ik geloofde op dat moment nergens meer in.

Na de eerste paar behandelingen merkte ik al resultaat. Mijn klachten werden al snel veel minder.

Dankzij bsr kan ik nu weer normaal funtioneren en weer de dingen doen die ik graag doe zonder mij duizelig te voelen.

De wereld ziet er voor mij heel anders uit dankzij BSR!